Het liefst eet ik elke dag blauwe bessen: het knapperige blauwe velletje en de zoete binnenkant...heerlijk!
En het is een natuurlijk superfruit, scheelt weer wat megadure bijenpollen wink-emoticon. Oa door het stofje Anthocyaan, wat de besjes de blauwe kleur geeft. Dit stofje kan vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten verminderen,waardoor de doorbloeding van de bloedvaten beter verloopt.
En het is nu blauwe bessen tijd, dus go for it! Normaal vind ik ze namelijk wel wat duur, maar deze vond ik gisteren op de markt voor 2,99 per (grote) doos.
Tip: je kunt meerdere doosjes inslaan en de bessen in een bakje invriezen om later een keer een smoothie van te maken.
Deze smoothie heb ik gemaakt met 2 bananen en 3/4 van het bakje. Beetje water de bij en in mijn nieuwe Magimix. Blender kan natuurlijk ook.
Overigens zul je misschien denken: wat een overrijpe bananen! Maar ook dat is niet erg. Eet juist bananen 'that look like a tiger!'.
Volgens een Japans wetenschappelijk onderzoek hebben volrijpe bananen met bruine vlekken op de gele schil een stofje met immuun versterkende eigenschappen!
Ik vries overrijpe bananen, die niet meer echt lekker zijn om te eten, daarom ook altijd in (zonder schil, in een afgesloten bakje). Die kun je 's ochtends direct in de blender gooien voor een heerlijke ijskoude smoothie.
Zo, de les van de 'stofjes'. Hoop dat jullie er iets aan hebben. Enjoy!!!