Heerlijk voor verjaardagen of als dessert (met warme peertjes!). Met kokosbloesemsuiker in plaats van witte suiker en olijfolie in plaats van boter. Kokosbloesemsuiker is veel minder bewerkt dan witte suiker, en bevat nog de waardevolle voedingsstoffen van de kokosbloesem. Olijfolie bevat veel omega 9 vetten die goed zijn voor de hersenen. Maar bovenal is deze taart makkelijk te maken en ontzettend lekker!!
Ingrediënten:
- 150 milliliter milde olijfolie
- 60 gram cacaopoeder
- 125 milliliter kokend water
- 1 theelepel vanille aroma
- 150 gram amandelmeel
- ½ theelepel baksoda
- Een mespunt zout
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 3 eieren
- Bakvorm van 22 of 24 cm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in.
- Zeef het cacaopoeder boven een kom. Kook het water en mix het met de garde door de cacao. Voeg het vanille aroma toe en mix tot er een glad mengsel ontstaat.
- Meng in een aparte kom het meel, de baksoda en het zout.
- Mix in een andere kom de suiker, olijfolie en eieren een aantal minuten op een hoge stand tot er een luchtig mengsel ontstaat (wordt niet super luchtig)
- Zet de mixer op een lagere stand en voeg in delen het cacaomengsel toe. Wanneer dit goed is gemengd voeg je (al mixende) in kleine hoeveelheden het meel eraan toe.
- Tip: pure kleine stukjes chocolade door het beslag zijn een lekkere toevoeging.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 35-45 minuten gaar. Wanneer je de taart met amandelmeel maakt, zal de cake tester er niet helemaal schoon uitkomen.
- Laat de taart een half uurtje afkoelen.
- Lekker met rood fruit, warme peer en/of verse munt.